Delen

Verteltheater

Naast het werken met prentenboeken is het aanbieden van praatplaten zinvol om de basiswoordenschat aan te reiken aan jonge kinderen.Het verteltheater is daarbij een zinvolle aanvulling.

Bestel

Wim de spin

Wim de spin, handpop, biedt de kinderen de basiswoordenschat aan. Deze 20 woorden zijn de bekende begrippen en worden door Wim uitgebreid en verrijkt.

Bestel

Themapakket

Het themapakket bestaat uit een 11 tal themadozen met foto's en afbeeldingen die als uitgangspunt dienen voor het werken met de woordenschat. Het pakket is inclusief de vertelplatenset met 11 platen die passen in het verteltheater

Bestel

Praatstoel

Jonge kinderen leren presenteren en redeneren. Dat kan op een pedagogisch veilige wijze met de praatstoel. De kletskous is de beste coach. Hij stelt op een ontspannen manier vragen aan het kind of helpt een beetje op weg, Zonder dat het kind voelt dat de leerkracht ondersteunt. Een absolute aanrader.

Bestel 

Kletskous handpop

Voor het communiceren wordt gebruik gemaakt van de kletskous.Wanneer d ekinderen kletskous in de hand hebben heeft het een ontspannen effect en voelen ze zich gestuend in hun verhaal. De kletskous kan samen met de praatstoel zorgen voor nog meer verdieping in het redeneren en vragen stellen bij jonge kinderen.

Bestel

Communiceren 

Samen bouwen is de ultieme oefening voor kinderen om de communicatie te oefenen. Ook het spel samen rijgen voldoet aan het doel communiceren 1. Dat wordt moeilijk kiezen.

Bestel

Tegenstellingen 

Tegenstellingen is een spel waar veel spelvormen mee mogelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan het uitbeelden van de tegenstellingen en daarbij raden welk kaartje erbij hoort. Het kind heeft veel steun aan de afbeeldingen om het begrip tegenstellingen beter te begrijpen.

Bestel